Erasmus + tur til Praha
Opplæringskontoret for Mat og servicefag i Trøndelag og Opplæringskontoret for Hotell og Restaurantfag i Trøndelag var i Praha på hospitering gjennom Erasmus+. Håpet er å kunne sende lærlinger dit i fremtiden.
Målet var å bli kjent med mottaker Martin Karlik, og å hospitere i bedrifter tilknyttet det enkelte opplæringskontor sine fag. Totalt besøkte vi 9 ulike bedrifter.
Atelier Red & Wine, La Cucina, Radisson Blu, Hilton Prague, The Real Meat Society, Adidas, Vero Moda, Kozel Ølbryggeri og Artic Bakery
Martin var den perfekte vert og mottaker. Det var trivelig folk hvor enn vi kom, og alle var veldig positive til Erasmus+ prosjektet.
Vi hadde også guidede turer, kulturelle opplevelser og gode samtaler og møter med Martin og bedriftene.
Praha er en vakker by, og vi fikk sett bl.a. Karlsbroen, Borgen med St.Vitus katedralen, gamlebyen, båtcruise på Vltava, den astronomiske klokken +++.
Vi opplever at folk i bedriftene er gjestfrie og veldig positive til videre samarbeid. Dette gjør at vi sitter igjen med en god følelse med tanke på utplassering av våre lærlinger i Praha gjennom Erasmus+.
Takk for all hjelp og støtte til Martin Karlik.
Karlsbroen by night
La Cusina
Utsikt over Praha
Gruppebilde på Real Meat
Turens beste hamburger spiste vi på Real Meat
Real Meat sin spesialitet; egg med svinefarse rundt, panert og fritert
Varelevering :-)
Martin og butikkslakteren
Delikatesser i kjøttdisken.
Hos Adidas
Karlsbroen
Hos Artic Bakery
Hospitering hos Jack & Jones
Lennon Wall, en vegg for ytringsfrihet
Hos Hotell Radisson Blu
En av mange statuer på Karlsbroen
Statuer satt opp etter kommunismens fall.
Den astronomiske klokken
Hos Hilton Hotell
Guiden på Kozel Bryggeri
Kozel Bryggeri
St. Vitus katedralen
Karl IV
Det dansende huset
Hos Atelier Red & Wine
Torget i gamlebyen