Erasmus + tur til Praha
Opplæringskontoret for Mat og servicefag i Trøndelag og Opplæringskontoret for Hotell og Restaurantfag i Trøndelag var i Praha på hospitering gjennom Erasmus+. Håpet er å kunne sende lærlinger dit i fremtiden.
Målet var å bli kjent med mottaker Martin Karlik, og å hospitere i bedrifter tilknyttet det enkelte opplæringskontor sine fag. Totalt besøkte vi 9 ulike bedrifter.
Atelier Red & Wine, La Cucina, Radisson Blu, Hilton Prague, The Real Meat Society, Adidas, Vero Moda, Kozel Ølbryggeri og Artic Bakery
Martin var den perfekte vert og mottaker. Det var trivelig folk hvor enn vi kom, og alle var veldig positive til Erasmus+ prosjektet.
Vi hadde også guidede turer, kulturelle opplevelser og gode samtaler og møter med Martin og bedriftene.
Praha er en vakker by, og vi fikk sett bl.a. Karlsbroen, Borgen med St.Vitus katedralen, gamlebyen, båtcruise på Vltava, den astronomiske klokken +++.
Vi opplever at folk i bedriftene er gjestfrie og veldig positive til videre samarbeid. Dette gjør at vi sitter igjen med en god følelse med tanke på utplassering av våre lærlinger i Praha gjennom Erasmus+.
Takk for all hjelp og støtte til Martin Karlik.