Matfag
Matindustrien er med sine 48 000 ansatte Norges største landbaserte industri og er stadig i vekst. Matindustrien er mangfoldig og det finnes mange spennende bransjer innenfor matindustrien.
Bransjene varierer fra kjøtt, fisk, meieri, frukt og grønt, til kornvarer, bakervare, drikkevare, sjokolade, is og andre søte fristelser og næringsmidler. I tillegg er det en fremtidsrettet industri med spennende teknologi som er plassert rundt i hele landet.
Vårt kontor tilbyr muligheten til å ta fagbrev i disse fagene:
-
SLAKTER
Vil du jobbe med å gjøre klart råvarene og få faglig kompetanse rundt slakt?
-
KJØTTSKJÆRER
Vil du jobbe jobbe med å skjære ned slakt til biffer, fileter og benfritt produksjonskjøtt?
-
PØLSEMAKER
Vil du være med på å foredle råvarene fra slaktet til pålegg, pølser og andre kjøttprodukter?
-
SJØMATPRODUKSJON
Vil du jobbe med fisk og skalldyr, og være med på å produsere og tilberede sjømat?
-
KONDITOR
Vil du lære deg å produsere ulike typer kakemasse og kunne pynte og garnere ulike desserter?
-
BAKER
Vil du jobbe med brødbakst, forskjellige deiger og produsere lokale spesialiteter?
-
FERSKVAREHANDLER
Er du glad i mat, liker å selge og trives best med å omgås folk?
-
INDUSTRIELL MATPRODUKSJON
Vil du ha mulighetene åpne for å jobbe hvor som helst i matbransjen?
Hva vil du jobbe med?
Følg lærlingetiden din med Fagbrev.io!
Fagbrev.io er et system som gjør læretiden enklere og gir god oversikt.
Det hjelper lærlinger med å dokumentere opplæringen, og kommunisere med både bedriften og opplæringskontoret på en enkel og effektiv måte.
Spar tid og få bedre oversikt
Med Fagbrev.io blir det mindre papirarbeid og mer oversikt. Systemet gjør det enklere å dokumentere opplæringen og registrere timer mot læreplanen.
Hold deg oppdatert på samlinger og kurs
Med Fagbrev.io får du enkel tilgang til informasjon om kommende samlinger og kurs, både med og uten påmelding. Oppmøteregistreringen er like enkel – skriv bare inn dagens kode i appen. Du kan også få tilbakemeldinger og se hvilke kompetansemål du har oppfylt.
All kommunikasjon på ett sted
Hold all kommunikasjon samlet på ett sted med chat-funksjonen i Fagbrev.io. Her kan du enkelt sende tekst, bilder, og vedlegg til veiledere og lærlingebedrift, slik at alle er oppdatert.
Søknadssystem som gjør det enkelt
Trenger du å søke på en lærlingplass? Fagbrev.io har et søknadssystem som er skreddersydd for deg. Søknadene sendes til de aktuelle bedriftene, og alt kan gjøres med ett tastetrykk. Enkelt og effektivt!
ETTER- OG VIDEREUTDANNING
GENERELL STUDIEKOMPETANSE
Hvis du ønsker å utdanne deg videre etter at du har tatt fag- eller svennebrev, har du mulighet til å ta påbygging til generell studiekompetanse. Dette vil gi deg muligheten for videre utdanning på universitetet og høyskoler. Matteknologi ved NTNU i Trondheim eller NMBU i Ås er relevante utdanninger etter fagbrev i et av matfagene, men det krever i tillegg realfagskompetanse.
Om studiet matvitenskap, teknologi og bærekraft - bachelorprogram - 3-årig - NTNU | Matvitenskap og ernæring | NMBU
MESTERBREV
Kjøttfagene og baker- og konditorfaget er underlagt Mesterbrevordningen. Et Mesterbrev kan gi deg fordeler når du søker lederstillinger og er en fordel hvis du har lyst til å starte din egen bedrift.
Veier til mesterbrev | Søk om mesterbrev | Mesterbrev | Mesterbrevnemnda