Industriell matproduksjon.

Et fagbrev i industriell matproduksjon gir deg unike karrieremuligheter som gjør at du kan jobbe hvor som helst i matbransjen.

Du lærer å utnytte råvarer og teknologi, og å produsere ulike typer mat og drikke i en industrialisert prosess. Produktkrav, kvalitet, ernæring og mattrygghet er viktig i faget.

Opplæring

  • I læretiden lærer du å behandle og utføre kvalitetskontroll av råvarer, hjelpe- og tilsetningsstoffer, mellomprodukter og ferdige varer.

    Videre må du kjenne til merkeforskriften, kunne pakke og emballere varene på en forsvarlig måte.

    Selve opplæringen vil gå i:

    • Produksjonsprosessen

    • Produksjonsplanlegging

    • Betjening av produksjonutstyret

    • Overvåking av produksjonsprosessen ved hjelp av informasjonsteknologi

    • Kvalitetskontroll og hygiene

    • Bedriftslære

    • Som fagarbeider kan du jobbe i de ulike bedriftene som driver med mæringsmiddelproduksjon

Har du minimum 5 års praksis i faget, kan du ta fagbrev som praksiskandidat.

Vi tilbyr eksamensforberedende kurs i faget. Les mer om kurset vårt på siden for kurs og samlinger. Du kan lese mer om praksiskandidatordningen på hjemmesiden til Trøndelag fylkeskommune.

Aktuelle arbeidsplasser og -oppgaver

Som fagarbeider kan du jobbe i de ulike bedriftene som driver med næringsmiddelproduksjon. Du spesialiseres innen produksjonen av de ulike næringsmidlene som for eksempel ulike kjøttprodukter som hamburger, skinke, kjøttdeig, meieriprodukter som melk, ost og yoghurt, sjokolade og andre sukkervarer, brus, øl, kornprodukter, dyrefor og så videre.

Andre arbeidsoppgaver:

  • Bruk av ulike konserveringsmetoder

  • Mottak og bearbeiding av råvarer

  • Start og innregulering av produksjonsutstyr

  • Avlesning av styrings, - regulerings - og måleutstyr.

  • Behandling og lagring av ferdigvarer

  • Rapportering og forbedringsarbeid

God hygiene, teknisk interesse og gode samarbeidsevner er viktig i industriell matproduksjon.