Sjømat-
produksjonsfaget.
Fisk og skalldyr er en naturlig del av kostholdet vårt. Sjømatproduksjonsfaget er et viktig håndverksfag, men med mye nyutviklet og avansert teknologi trengs også fagarbeidere med avgjørende fagkompetanse!
Opplæring
-
grundig kunnskap og ferdigheter knyttet til fangst- og tilberedningsmetoder
etisk og kvalitetsmessig håndtering av råvarer og ferdigvarer
kvalitetsstyringssystem av matproduksjon service, samarbeid og kommunikasjon
Aktuelle arbeidsplasser og -oppgaver
Velger du Sjømatproduksjonsfaget, legges grunnlaget for en yrkeskarriere innen produksjon og salg av sjømat. Jobben kan både bestå i tilberedning av sjømat til salg i butikk, eller å ferdigstille produkter til cateringvirksomhet.
Sjømatbedrifter finnes langs hele norskekysten. Det er også store muligheter for å jobbe i utlandet. Bedriftene i en av Norges største eksportnæringer har behov for personer med kunnskaper innen kultur, språk, salg og eksport. Den nasjonale sjømatnæringen trenger personer med spesialkompetanse innenfor alt fra teknologi, automasjon og IKT til næringsmiddelhygiene, produktutvikling og kvalitetssikring. Aktuelle arbeidsplasser og -oppgaver
Service inngår som en sentral del av jobben, og rådgivning og annen kundebehandling er viktig. I Sjømatproduksjonsfaget vil du møte varierte arbeidsoppgaver som fremmer kreativitet og løsningsorientering!