Konditorfaget.
Som konditor kan man jobbe i konditorier og bakerier som produserer konditorvarer. Andre mulige arbeidsplasser er hoteller, restauranter og andre storhusholdninger.
Opplæring
-
produsere mørdeiger og ulike snitter og kaker
produsere ulike typer masser
bruke massene i skuffekaker, konfekt, dessertkaker, marengs, kringler og vannbakkels
-
butterdeiger, bunner og tertebakverk
dessertkaker, konfektkaker, kransekaker, puddinger, geleer, fromasjer, kremer, glasurer og kakepynt
å kunne pynte og garnere de ulike kakene og dessertene
kjennskap til å framstille råmasse og marsipan, samt den kreative bruken av marsipan og sjokolade
kvalitetssikring og bedriftslære
bruk av verktøy og tekniske hjelpemidler
Aktuelle arbeidsplasser og -oppgaver
Som konditor kan man jobbe i konditorier og bakerier som produserer konditorvarer. Andre mulige arbeidsplasser er hoteller, restauranter og andre storhusholdninger.
En konditors hovedråvarer er fløte, kremer, marsipan, nøtter og is. Så derfor vil store deler av dine arbeidsoppgaver være å lage, fylle, pynte og sette sammen alle typer kaker og andre søte bakervarer, tørre og fylte. Lage glasurer, kremer, krokan og så videre.