Konditorfaget.

Som konditor kan man jobbe i konditorier og bakerier som produserer konditorvarer. Andre mulige arbeidsplasser er hoteller, restauranter og andre storhusholdninger.

Opplæring

    • produsere mørdeiger og ulike snitter og kaker

    • produsere ulike typer masser

    • bruke massene i skuffekaker, konfekt, dessertkaker, marengs, kringler og vannbakkels

    • butterdeiger, bunner og tertebakverk

    • dessertkaker, konfektkaker, kransekaker, puddinger, geleer, fromasjer, kremer, glasurer og kakepynt

    • å kunne pynte og garnere de ulike kakene og dessertene

    • kjennskap til å framstille råmasse og marsipan, samt den kreative bruken av marsipan og sjokolade

    • kvalitetssikring og bedriftslære

    • bruk av verktøy og tekniske hjelpemidler

Aktuelle arbeidsplasser og -oppgaver

Som konditor kan man jobbe i konditorier og bakerier som produserer konditorvarer. Andre mulige arbeidsplasser er hoteller, restauranter og andre storhusholdninger.

En konditors hovedråvarer er fløte, kremer, marsipan, nøtter og is. Så derfor vil store deler av dine arbeidsoppgaver være å lage, fylle, pynte og sette sammen alle typer kaker og andre søte bakervarer, tørre og fylte. Lage glasurer, kremer, krokan og så videre.