Bakerfaget.
Som baker kan man jobbe i konditorier og bakerier. Bakeriene kan enten være store industribakeri eller små håndverksbakerier. Man kan også jobbe ved hoteller, restauranter og andre storhusholdninger.
Opplæring
-
Skal da lære seg å:
lage og elte deiger
bearbeide og foreta sluttprøver av de forskjellige brødsortene
produsere lokale spesialiteter
kjenne prinsippene for nedkjøling, emballering og lagring av produktene
-
hvete - og wienerbakst
kvalitetssikring og bransjelære
Aktuelle arbeidsplasser og -oppgaver
Som baker kan man jobbe i konditorier og bakerier. Bakeriene kan enten være store industribakeri eller små håndverksbakerier. Man kan også jobbe ved hoteller, restauranter og andre storhusholdninger (forsvaret).
En baker lager for det mest de vanligste brødsortene, boller, wienerbrød, rundstykker og lignende. Men det er bakerier som spesialiserer seg på produkter som pizza bunner eller andre variasjoner av halvstekte produkter.