Vi tilbyr praksiskandidatkurs for ansatte i matindustrien som ønsker å ta fagbrev i industriell matproduksjon. Kurset vil dekke alle mål i læreplanen og vil være en forberedelse til den teoretiske delen av fagprøven.
Praksiskandidater må ha 5 års praksis før de melder seg opp til fagprøve, jfr §3,5 i opplæringsloven.
Teorikurset kan gjennomføres og eksamen avlegges før 5 års praksis er oppnådd.
Kurset går over 2 semester, med 4 timers undervisning ca. annen hver uke (20 samlinger). Kurset avholdes i våre lokaler på Sluppen i Trondheim.
Vi har erfart at læringsutbyttet er mye større ved en fysisk samling over to semester, enn et kort nettbasert kurs.
Ordinær pris er kr 22.000,-, men ansatte i våre medlemsbedrifter får kurset for kr. 20.000,-
Pris for teorieksamen som privatist kommer i tillegg.
De som er organisert i f.eks. NNN kan søke om støtte på inntil 10.000,- fra fagforeningen.
Vi gjennomførte kurset i 2019/20, 2020/21 og 2022/23 med svært gode tilbakemeldinger fra kursdeltakere og bedrifter. Kursleder er Oddny Langørgen; opplæringsrådgiver i Opplæringskontoret og utdannet næringsmiddelteknolog.
Sted: OKMS sine lokaler; Sluppenvegen 12E, 7037 Trondheim
Påmelding til kurs sendes på mail til terje.norstebo@olk.no
Forbehold: Det tas forbehold om nok påmeldte for igangkjøring av kurset.
Pr 2024 har vi ikke nok påmeldte til å kjøre igang kurs fom høst ‘24.
Vi vurderer igangsetting høst ‘25 når det nærmer seg.