Vi tilbyr praksiskandidatkurs for ansatte i matindustrien som ønsker å ta fagbrev i industriell matproduksjon. Kurset vil dekke alle mål i læreplanen IMP03-02 og vil være en forberedelse til den teoretiske delen av fagprøven.
Praksiskandidater må ha 5 års praksis før de melder seg opp til fagprøve, jfr §23,2 i opplæringsloven.
Teorikurset kan gjennomføres og eksamen avlegges før 5 års praksis er oppnådd.
Kurset går over 2 semester, med 4 timers undervisning ca. annen hver uke (16 samlinger). Kurset holdes i våre lokaler i Sluppenvegen 12E, Trondheim.
Kurset starter i mars ’25 slik at kandidatene er klare til å ta eksamen i nov/des ’25.
Ordinær pris er kr 22 000,-. Pris for ansatte i våre medlemsbedrifter er kr. 20 000,-
Eksamensavgift som privatist kommer i tillegg.
Vi forutsetter at deltagernes bedrifter dekker læreplanen og godkjennes som prøveområde. Praksiskandidatene må også ha mulighet til å sette seg inn i andre arbeidsområder enn de til daglig jobber ved, slik at de får praktisk kompetanse på hele læreplanen. I tillegg ønsker vi at bedriftene kan bidra med omvisninger og noe informasjon i læreplanmål som er praktisk rettet til hele kursgruppa.
De som er organisert i f.eks. NNN kan søke om støtte fra fagforeningen.
Vi gjennomførte kurset i 2019/20, 2020/21 og 2022/23 med svært gode tilbakemeldinger fra kursdeltakere og bedrifter. Kursleder er Oddny Langørgen; opplæringsrådgiver i Opplæringskontoret og utdannet næringsmiddelteknolog.
Spørsmål rettes til Oddny Langørgen, OKMS (olangorgen@olk.no, tlf 45861210)
Bindende påmelding sendes på mail til Oddny innen 7. feb 2025.
Sted: OKMS sine lokaler; Sluppenvegen 12E, 7037 Trondheim
Oppstart 12. mars ‘25
Forbehold: Det tas forbehold om nok påmeldte for igangkjøring av kurset.
Link til læreplan: Læreplan i vg3 industriell matproduksjon (IMP03-02) | udir.no